Петя Раева

Майстори в кухнята

Майстори в кухнята



Тази седмица "Зодиак" влиза в кухнята на експерта Петя Раева, за да ви зарази със зравословни изкушения. Бившият народен представител е превърнала готвенето в професионално занимание, а системите ѝ за хранене са преплетени в менюто на веригата ѝ ресторанти Green Line. Заедно с главния готвач Божидар Божинов създават рецепти, които ще бъдат издадени в "Зодиак".

Числата за нея

Още от днес Петя ще се завърти във водовъртежа на събититята. На нея ще ѝ се наложи да чете и да пише отчети, да проконтролира хората, работещи за нея, да се занимава с неотложни или забавени поръчки. Това чертае нумерологичната прогноза на Ели Маринова специално за майстора в кухнята.

Петя по-скоро ще бъде администратор и координатор. Ще е необходимо да преценява внимателно всяко предложение, всяка оферта. Но след като приключи с неотложните делови ангажименти, тя ще може да си позволи да се отпусне и да се заеме с някаква радваща сърцето ѝ творческа задача, да се позабавлява. Така през седмицата за нея ще се редуват рязко очертани моменти на напрежение и заетост с моменти на покой и забавление с близките.

Авокадо "Женско царство"

Продукти за 4 порции:

- авокадо 2 броя
- заквасена сметана 100 гр.
- цедено мляко 100 гр.
- краставици 300 гр.
- пушена сьомга 100 гр.
- сол
- пипер
- айсберг 400 гр.

Начин на приготвяне:

Авокадото се нарязва на две половини. Заквасената сметана и цеденото мляко се разбиват до хомогенна смес. Обелената краставица се нарязва на ситно, както и сьомгата и се прибавят към млякото и сметаната. Приготвената смес се използва за пълнене на половинките с авокадо, а салатата айсберг се накъсва и се поставя в чинията като канапе за авокадото.

Пълнени тиквички с айца и сирене

Продукти за 4 порции:

- 4 средно големи тиквички
- 2 яйца
- сирене 200 гр.
- 1 скилидка чесън
- копър
- зехтин 30 мл.

Начин на приготвяне:

Тиквичките се измиват, разполовяват се на две по дължина и с лъжица се изгребва средната част, която се запазва. В тиган с малко зехтин ситно наразяната средна част заедно с чесъна се запържва до готовност. Отстранява се от огъня и се оставя за изстине. В купа разбиваме яйцата, натрошеното сирене, копъра и вече изстиналата средна част на тиквиките. Подреждаме тиквичките в тава, с помощта на лъжица напълваме издълбаната част с така приготвената смес и печем в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20 минути.


Източник: в-к Труд

 


Последни