Петя Раева

Майстори в кухнята - част 3

Майстори в кухнята - част 3



Поредица здравословна кухня на Петя Раева в "Зодиак" издава как да сме във форма винаги, без да гладуваме. Системите за хранене на бившия народен представител са от менюто във веригата ѝ ресторанти Green Line, където заедно с главния готвач Божидар Божинов създават своите рецепти.

Числата за нея

През седмицата за Петя Раева ще продължат да се редуват рязко очертани моменти на напрежение и заетост с моменти на покой или забавление с близките. Това чертае нумерологичната прогноза на Ели Маринова специално за майстора в кухнята.

Когато е заета с бизнес задачи, ще е добре Петя да се постарае да не проявява твърде голяма строгост и взискателност нито към околните, нито към себе си, т.е. да е по-гъвкава и толерантна. В средата на седмицата бизнес комуникацията ще е доста динамична, Петя ще трябва да отговаря на много запитвания, да изслушва много предложения, дори оплаквания. Ако не си даде време за релакс, може да се почувства объркана. Днес ще може да си направи успешна реклама, свързана с медиите, ще има и творчески стимул.

Спанак Green and White

Продукти за 4 порции:

- Пресен спанак - 1400 гр.
- Чесън - 1 клилидка
- Зехтин - 70 мл.
- Бяло вино - 50 мл.
- Готварска сметана - 30 мл.
- Сол, пипер

Начин на приготвяне:

Пресният спанак се почиства и измива. Бланшира се в подсолена вряща вода. Отцежда се хубаво, нарязва се и се запържва в тиган със сол, пипер и чесън до пълната му готовност. В касерола се налива бяло вино, изчаква се да се редуцира наполовина и се налива сметана. Добавят се сло и пипер и когато започва да се сгъстява се сваля от котлона. Спанакът се разделя в 4 чинии и залива с така приготвената смес.

Манатарки "Гея"

Продукти за 4 порции:

- Пресни манатарки - 1 кг.
- Чери домати - 200 гр.
- Сушени домати - 50 гр.
- Чесън - 2 скилидки
- Зехтин - 150 мл.
- Бяло вино - 100 мл.
- Сол, пипер
- Магданоз - половин връзка

Начин на приготвяне:

Манатарките се почистват и нарязват на едри кубчета. В предварително загрят със зехтин тиган се поставят гъбите, овкусяват се със сол и пипер. След като придобият златист цвят, се добавят нарязаните чери и сушени домати и чесънът. Допържват се около 2 минути, след което се налива бялото вино. При сервиране се поръсват с магданоз по желание.


Източник: в-к Труд

 


Последни