Петя Раева

Майстори в кухнята - част 2

Майстори в кухнята - част 2Петя Раева продължава всеки ден да ни заразява с нейната страст по здравословните изкушения, с които всеки може да поддържа перфектна форма. Бившият народен представител издава тайните на системите си за хранене, които са част от менюто във веригата ѝ ресторанти Green line. Заедно с главния готвач Божидар Божилов усъвършенстват рецептите, предоставени на „Зодиак".

Звездите за нея

Петя е представител на кардиналния знак Везни, който ѝ дава способността бързо и категорично да взема решения. Плутон редом до Слънцето я дарява с воля и лидерски качества. Хармоничните аспекти със Сатурн и Нептун подсказват точност и традиционализъм, а също така състрадателност и хуманност. Последното се потвърждава от Луната в Риби, която се проявява в грижовност и деликатност, а аспектът ѝ с Меркурий говори за богато въображение и добър търговки усет в сферата на здравословното хранене и начин на живот.

Мисия: да постави емоционалната власт над финансовия интерес.

Да се пази от: финансови изкушения.

Брускети със сьомга

Продукти за 4 порции:

- Пълнозърнести багети – 2 бр.

- Масло - 50 г

- Пушена сьомга – 150г

- Каперси – 30 г

- Лимон – 1 бр.

Начин на приготвяне:

Багетите се нарязват на тънки брускети и се запичат на фурната до златисто. Намазват се с масло и се добавя отгоре розичка от пушената сьомга, 30 грама каперси и малко резенче лимон.

Скариди „Морска перла"

Продукти за 4 порции:

- Пресни скариди 1 кг

- Чесън – 4 скилидки

- Сол, пипер

- Зехтин – 150 мл

- Бяло вино – 100 мл

- Лют червен пипер (по желание)

Начин на приготвяне:

Почистване скаридите от черупките, наливаме зехтина в тиган. Прибавяме скаридите, сол, пипер и по желание лют червен пипер. Пържим до готовност, прибавяме ситно нарязания чесън и бялото вино. Сваляме от котлона и сервираме.


Източник: в-к Труд

 


Последни