Петя Раева

Актьори и музиканти ще готвят с диетоложка

Актьори и музиканти ще готвят с диетоложкаРесторантът на Петя Раева Green Line в София придобива все по-голяма популярност. Освен средиземноморската кухня и различните видове вкусно приготвени меса и морски продукти, бързо хит стана и зеленото меню, в което са изчислени калориите и ястията да са по-диетични. Там се предлага специфична храна, която я няма никъде в България - като императорски ориз и кюфтета от черен боб. Напоследък все повече мъже избират "зеленото меню", защото им е интересно и вкусно, а и хората все повече придобиват все по-голяма култура на хранене, избягват тлъстини и некачествени продукти.

"Здравословното хранене не е да се заложиш на треви и рукола. То е да избереш качествени продукти - сиренето да е сирене, кренвиршите да са от истинско месо. Колкото по-малко е обработена една храна, толкова по-добре. В ресторанта ги спазвам тези принципи. Храната е изключително вкусна", казва Петя Раева.

Гостите ѝ се наслаждават на джаз вечери всеки четвъртък със саксофон и цигулка на живо. През тази година тя планира да кани гости - популярни лица, с които да правят заедно меню и да го сготвят. Така хората ще видят с какво се хранят известните.

"Това няма да са само шеф готвачите, популярни от телевизията, ще има певци, артисти. Нормални хора, които също се хранят и изглеждат добре", обощава Раева.

Източник: kmeta.bg


Последни