Петя Раева

Рецептата за щастие на Петя Раева

Рецептата за щастие на Петя Раева


ЯЖ МАЛКО, ОБИЧАЙ ПОВЕЧЕ, ПОМАГАЙ НА ДРУГИТЕ!

Да излезеш от парламента по-красив, по-слаб и по-добър. Да, това е случаят с бившата депутатка Петя Раева. Народен представител в два парламента, с три висши образования и най-хубавата мисия на света - да бъде щастлива и да предава усмивката си на другите. Преминава през политиката, но не излиза от нея.

Сега, 30 килограма по-малко, две книги за здравословното хранене и супер успешен бизнес, нейната цел е да покаже как се живее осъзнато и с грижа към здравето и радостта от малките неща.

Планира още книги и отваря два ресторанта - в София и Созопол, в които храната се поднася с любов. Денят ѝ започва в 6 сутринта с приготвяне на домашен хляб. "С него предавам цялата си положителна енергия на хората, които обичам." Това не са типичните думи на диетолога, а на майка на вече пораснал син. И прекрасна жена, зад която мъжете ще се обръщат дълго, след като е минала край тях.

Докато правим интервюто, през ресторанта на Петя минават десетки приятели. Кой за съвет за отслабване, кой за вкусен обяд. Тя успява да дари всеки с усмивка. С усмивка си тръгваме и ние. Петя ни е дарила малко от своето щастие. А у нея има толкова, че е достатъчно за всички. Стига да го поискаме.

ЗА ХРАНАТА

Да се храним здравословно не излиза толкова скъпо, колкото повечето мислят. Правилното хранене само по себе си е превенция срещу болести и накрая, ако трябва да даваме пари за лекарства, дори излиза по-евтино. Всички трябва да знаем, че хубавата храна струва пари, защото няма как 1 килограм сирене да е качествено и да струва 3 лева.

Но пък от друга страна има толкова места по селата, където се произвеждат здравословни, местни продукти. Те не струват толкова скъпо и не са чак толкова недостъпни, за да се оправдаваме с цените. По-скоро въпросът е защо хората не търсят такива храни, а прекаляват с евтини вредни продукти.

Ние сме общество на бързите храни. Ядем снаксове, бързи закуски, газирани напитки. Защо една кифла да е по-вредна от един чипс, в който има едва 10% картофи? Ами биопродуктите? Кой следи дали наистина са сертифицирани и ако е така, защо ги има на всеки ъгъл?

Знаете ли, е в една популярна газирана напитка има вечества, които причиняват психични отклонения? И въпреки това тя се продава около училища, места, в които има деца. Данък върху вредните храни трябва да има, защото в нашето общество са необходими рестриктивни мерки, а не стимулиращи методи.

ЗА ПОЛИТИКАТА

Моята политика сега е здравето. Най-неотложните и важни мерки в световен мащаб сега са превенцията срещу затлъстяването и болестите, възникващи в резултат на него. Изследванията, на които се натъкнах, преди да започна да пиша книгите, ме потресоха. Оказва се, че 50% от населението на Земята, т.е. около 3.5 милиарда души, са с наднормено тегло, а 30% са със затлъстяване. Всичко това води до масови заболявания и диабет. Големият проблем в управлението и на местно, и на национално ниво е, че много често не предотвратяваме пожара, а го потушаваме, когато вече е много късно. Можем да вземе пример от САЩ, където за предпазване от диабет се влагат по 250 милиона долара на година, а у нас, дори като се установи, че броят на заболелите е оргомен, не се отпускат достатъчно средства за лечението им.

В книгите си съм описала много абсурди и дисбаланси в съвременното общество, един от които е, че половината от населението на планетата умира от преяждане, а другата - от глад.

ЗА БИЗНЕСА

Открих ресторант "Green Line" в София с идеята, че хората имат право да ядат здравословна, добре приготвена и вкусна храна. Имаме и специално зелено меню, както и второ с традиционни ястия. Всеки ден предлагаме различно обедно меню. А винената ни листа би задоволила всеки вкус. Оказа се, че има страхотна пазарна ниша в този сектор и затова подготвям откриването на втори ресторант Green Line - Casa del Mare в Созопол. Софийският ни ресторант разполага с няколко отделни салона - главна зала, ВИП зала и уникална градина с характерен интериор и собствено излъчване. Обещавам да ви изненадам с още по-страхотен интериор в морския ни дом.

Паралелно с това създадох и хранителна добавка "New Green Line". Използва се за редуциране на теглото по естествен начин без гладуване и без странични въздействия. Тя е изцяло натурална. Първо пуснах на пазара "New Green Line" сашета. Вече има и "New Green Line Light" под формата на таблетки за по-лесен прием. Съдържат подправки като черен пипер, кимион, люта чушка.

МАЛКИТЕ ХИТРИНИ НА ПЕТЯ

Аз се храня само на маса и никога набързо, в движение. Това е един трик, който може да ви предпази от вредна храна, която ни преследва в ежедневието. Домашно приготвените гозби са идеалният начин да се храним добре и да изпитваме удоволствие от храната и приготвянето ѝ. Ако се храним в разни закусвални, е голям рискът да приемаме много консерванти и вредни вещества.

Безспорно приемането на разнообразна храна в умерени количества никога не би довело до напълняване. Един от основните принципи е да се спазва пауза от 4 часа между отделните приеми на храна. Няма човек на този свят, който да не издържи толкова време без храна. Приема се, че не трябва да се яде след 6 часа вечерта, но на практика работещите хора не могат да изпълнят това условие. Нормално е вечерята да бъде и в 8 часа. Храната преди всичко е удоволствие!


Източник: в-к Кмета.bg


Последни