Петя Раева

На весел детски празник днес набираха средства за инсулинова помпа на малкия Марти

На весел детски празник днес набираха средства за инсулинова помпа на малкия МартиЗакупени са благотворително 15 рисунки на деца от школата по Изобразително изкуство към ОДК и към момента има събрани 1500 лв. за благородната кауза.

Пъстър детски празник в помощ на дете с диабет в новия парк „Арпезос – север" сътвориха днес по обед децата от Обединеният детски комплекс (ОДК) със съдействието на Асоциация „Докосни дъгата", община Кърджали и подкрепата на Портала KMETA.BG.

Специално за това събитие в Кърджали пристигнаха, Петя Раева – председател на Асоциация „Докосни дъгата" и д-р Денислава Ангелова – Баронеса Плевенска, съучредител. Снощи баронеса Плевенска връчи приза „Приятел на българските общини" на Портала Kmeta.bg на голямата звезда на съвременната музика Енрике Иглесиас. Днес съвместната инициатива на Асоциация „Докосни дъгата" и Кмета.бг продължава в Кърджали.

За да отбележат по нестандартен начин Международния ден на семейството, малки и големи кърджалийци дойдоха в парка. На сцената, построена там, пяха и танцуваха децата от детските школи към ОДК – Кърджали.

Участваха: детска вокална група „До, ре, ми" с ръководител Милослава Славова, малките танцьори от школата по спортни и модерни танци с художествен ръководител Нина Тодорова, а момчетата и момичетата към клуба по карате взривиха публиката със своето майсторство. Разбира се Роко Кроко не пропусна да развесели малчуганите. По алеите беше подредена и фотоизложба с творбите на младите фотографи участвали в националния конкурс по фотография „Светът на семейството".

Имаше и разнообразни игри, в които участваха и родителите, занимания по рисуване, забавни снимки с маски и други занимания. Бащи и майки се надпреварваха в надуване на балони, а отбори от родител и дете се състезаваха със завързани крака.

Нели Попова – главен експерт в община Кърджали поздрави от името на инж. Хасан Азис дошлите на детския празник „Моето семейство". Златка Пеньова – директор на ОДК, в свое изказване обяви сумата от набраните средства от благотворителната разпродажба на детски рисунки на школата по изобразително изкуство към ОДК и награди участниците във фотоконкурса.

Всички средства, които ще бъдат събрани днес и от предишните прояви ще бъдат дарени на най-малкото дете с диабет в Кърджали – това е шестгодишния Мартин. Надеждата на организаторите е всички техни усилия това да се случи, а разликата в събраната и недостатъка до необходимата сума ще бъде допълнена от Асоциация „Докосни дъгата", поясни Златка Пеньова.

През вчерашния ден бе направена благотворителна разпродажба на детски рисунки. Вече са закупени 15 рисунки и до момента има събрани 1500 лв. за благотворителната кауза. Закупени са рисунки от народния представител Цвета Караянчева, от областния управите Илия Илиев, от кмета на общината инж. Хасан Азис и фирми от града.

Баронеса Денислава Ангелова и Петя Раева непринудено общуваха с децата и родителите и участваха в целия празник. Те получиха и значки за 60-годишния юбилей на в. „Нов живот" и заявиха, че с радост ще си ги носят.


Източник: novjivot.info

Автор: Божидара АНГЕЛОВА

Снимки: Божидара АНГЕЛОВА


Последни