Петя Раева

Лъвски сърца

Лъвски сърцаЩедрост, плам и благородство - ако ги търсите на едно място, непременно участвайте в инициативите на Лайънс клуб "София Витоша"

Ние служим - това е мотото на Лайънс клубовете по света и неслучайно те обединяват успешни популярни личности, готови да се посветят на обществените интереси. Да работят в полза на нуждаещите се, колкото и идеалистично да звучи това в модерния свят на прагматични цели и коронован егоизъм.

Сред основните програми на българските лайънисти са превенциите и борбата с очните заболявания, глухотата, диабета и наркоманията. Развитието на културата, работата с деца и младежи, международният обмен и опазването на околната среда са също сред любимите каузи на родните клубове. Специално ЛК "София Витоша", създаден през сравнително близката 2008 година, вече има в актива си множество успешни и затрогващи инициативи. Неслучайно и съвсем заслужено получава званието "Клуб на годината" за 2010-а.

Последната инциатива на ЛК "София Витоша" бе не просто благотворителна и полезна, но и... вкусна. На вече станалия традиционен за този клуб пролетен празник "Цветно вълшебство" известни дами се надпреварваха във въртенето на баници под зоркия поглед на шеф-готвач Андрей Токев. Целта? Набиране на средства за подпомагане на Възстановителния център в село Опицвет, община Костинброд, за онкоболни деца. А дока Петя Раева, Нана Дладуиш, Лора Крумова и екранната ѝ партньорка Галя Щърбева участваха в кулинарното предизвикателство, за музикалния фон на събитието се грижеха "космическата" Валя Балканска, Ана-Мария от "X-фактор", Васко Кръпката, Влади Димов и Гери Дончева.

Събраните средства от благотворителната инициатива са 20 хиляди лева и се даряват за подпомагане закупуването на микробус, който да се използва за транспортирането на децата. Общата стойност на дарени средства за подобни благородни каузи в 7-годишната история на ЛК "София Витоша" възлиза на повече от 700 хиляди лева - или ето един нагледен пример за силата на обединените усилия.


Източник: сп. Premium Lifestyle


Последни